Sweet Innocence

Wij zijn Sweet Innocence, een band van 5 vrienden uit de regio Zwolle. We spelen covers uit verschillende genres en we richten ons vooral op top-100 muziek. We spelen in cafes, tijdens gala‘s, bruiloften, festivals en allerlei andere feestelijke aangelegenheden. Dankzij een breed repertoire - van disconummers als Relight My Fire van Dan Hartman, Nederlandse meezingers van Marco Borsato en Blof, tot lekkere rock van Toto, Kane of Anouk - is met een optreden van Sweet Innocence een top-avond voor iedereen gegarandeerd! .

De Bandleden

klik voor meer informatie op een van de bandleden.

Bas Alren Dijkstra
Zang Ineke Eikenaar
Drum Jeroen Kammeijer
Toetsen Martijn Hospers
Gitaar Rick van Es
   
Erelid Erik Veldman

 

De Geschiedenis

1997 - Oprichting

De band is eind 1997 opgericht door de vrienden Rick van Es en Martijn Hospers. Af en toe speelden ze wat nummers in de stijl van Acda en De Munnik en The Rolling Stones en dat bleek erg goed te bevallen. Er ontstonden ideeën over het opzetten van een band. Binnen hun vriendenkring waren er meer fanatieke muzikanten en al snel werden Alren Dijkstra en Ineke Eikenaar benaderd voor respectievelijk bas en zang. Remy Biersteker nam even plaats achter het drumstel maar gaf de stokjes al snel door aan Jeroen Kammeijer. In eerste instantie vervulde Jan Jaap Gobius du Sart de functie van solo gitarist en deed dit met veel overtuiging en passie. Eind 1999 gaf Jan Jaap te kennen dat hij niet verder wilde met de band. Het gat dat daardoor ontstond werd opgevuld door Erik Veldman. Erik had al meerdere keren met de band gerepteerd en zelfs een keer opgetreden en werd nu een volwaardig bandlid.

2001 - Ontwikkeling

De band begon zich te ontwikkelen. Er werd regelmatig geoefend en de band wilde graag gaan optreden. Het eerste optreden vond plaats op het CCC, de middelbare school van alle bandleden. Het optreden was een succes en de band werd enthousiast ontvangen. Na dit eerste optreden hebben we steeds meer ervaring opgedaan. Jaarlijks geven we ongeveer 25 optredens en we hebben ondertussen een eigen licht- en geluidsinstallatie. Na al die jaren hebben we nog altijd heel veel plezier in wat we doen en we hopen je dan ook snel bij een van onze optredens te zien!

2011 - Rustiger aan en Eriks vertrek

De afgelopen jaren zijn er veel dingen veranderd, we kregen een baan, sommigen gingen trouwen en hier en daar werd zelfs een kind geboren. Hierdoor was er wat minder tijd voor de band en besloten we om het wat rustiger aan te doen. We geven nu met veel plezier en overgave een select aantal optredens. Wie weet gaan we over een tijdje weer meer optredens geven, maar voorlopig doen Sweet Innocence het even wat rustiger aan. Alren en Rick zijn echter niet van het podium af te slaan en zij hebben een eigen band opgestart met de naam Soulicious, wellicht binnenkort te zien en beluisteren op een podium in de buurt!

Na ruim tien jaar trouwe dienst, geweldige muzikale inbreng en opperbeste gezelligheid, heeft Erik afscheid van ons genomen. Door werk en verhuizing werd het steeds lastiger om tijd vrij te houden voor de band. We zullen het dus zonder zijn humor, toewijding en solo’s moeten doen, maar er zal altijd een plekje voor hem vrij zijn bij ons op het podium.