Sweet Innocence

Algemene informatie

Naam: Alren Dijkstra
Functie in de band: Bassist
Geboortedatum: 23-12-1980
Woonplaats: Zwolle
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Relatie: Petra!
Studie: Bedrijfskunde, RuG
Muziekstijl: Rock, Pop, Soul, Funk, en een beetje Jazz
Muzikale geschiedenis: Ik speel sinds mijn 14e bas en ik heb de eerste 3 jaar basles gehad maar nu knooi ik zelf wat aan
Muziek materiaal: Ik speel op een Yamaha BBN5A en een EBS HD350 met een NEO 110 en een NEO 112 cabinet
Een uitgebreide beschrijving vind je op mijn materiaal pagina
Favoriete artiest: Jeroen Kammeijer, Ineke Eikenaar, Rick van Es, Erik Veldman en Martijn Hospers
Andere hobby‘s: Volleybal, uitgaan
Andere info: Zie relatie :))

Materiaal

Yamaha BBN5-A

Deze Yamaha bas heb ik gekocht in 2000. Ik was toen al een tijdje aan het vissen naar een vette 5-snarige bas. De eisen waren simpel: een lekkere grote bas, een brede hals voor het slappen, en een heel erg vet geluid. Ik wilde een grote bas omdat ik zelf ook redelijk lang ben en ik wil wel weten dat ik een instrument bespeel, zeg maar. Om de een of andere reden vind ik de kleinere bassen toch minder lekker in de hand liggen. Mijn vorige bas, een Yamaha RBX 460, was ook vrij klein en voelt toch 'minder' (er zat trouwens wel een mooi geluid in, gelet op prijs/kwaliteit). Toen viel mijn oog op deze bas, het model net onder de top bas in de BB serie van Yamaha (inmiddels is hij uit productie genomen, waarom weet ik niet...), je hebt toch een heel goed geluid en de feeling, maar de prijs ligt wel iets lager. Ik heb hem toen eens uitgeprobeerd in een gitaarzaak en werd eigenlijk direct verliefd op het geluid. WOW! Toen ik deze bas wilde bestellen had ik een blauwe kleur in gedachte, lekker apart. De verkoper overtuigde mij op het laatste moment dat ik de Amber kleurige moest nemen. Daar heb ik tot op heden nog geen spijt van gehad!
De Yamaha BBN5-A heeft een vet geluid dat met de ingebouwde equalizer nog vetter of juist ronder te maken is. De mogelijkheden met het geluid zijn verder heel erg uitgebreid met de koppen op de bas zijn erg veel verschillende geluiden te maken. Hij speelt verder als een droom en ziet er fantastisch uit!

Snaren

Ik gebruik GHS Bass Boomers. Deze snaren hebben samen met de Ernieball snaren de helderste klank. De GHS snaren knappen bij mij alleen minder snel als de Ernie balls, daarom speel ik dus op GHS.

Versterker

Ik speel op een EBS HD350 met een NEO-110 en een NEO 112 cabinet.
Met de uitgebreide beschrijving ben ik bezig, die zal tzt hier verschijnen. Je mag mij natuurlijk ondertussen ook mailen als je meer informatie wilt hebben.

Effecten

Digitech BP200
In principe gebruik in geen effecten. Laatst heb ik wel deze effectenbak gekocht. Ik ben toch overstag gegaan omdat in dit apparaatje een ‘amp-moddeler‘ zit. Wat eigenlijk inhoud dat je het ook over de koptelefoon kunt gebruiken, en ook bijvoorbeeld rechtstreeks in de PA kunt stoppen. Als ik dus geen zin heb om mijn versterker mee te nemen naar een oefensessie, dan kan dat dus ook. Voornamelijk gebruik ik de koptelefoonfunctie, omdat de buren zo iets minder last van mij hebben. De effecten gebruik ik af en toe (tijdens ‘The Dark‘ wel lekker) en zijn verder leuk om thuis mee te spelen.
De geluiden in de BP200 zijn goed, zeker voor zijn prijsklasse. Je hebt dat geld een mooi voetpedaal met leuke effecten voor een goede prijs.